Πέντε ημέρες για ερωτευμένους

Προτείνεται για ζευγάρια που θα διαμείνουν στην πόλη της Μονεμβασιάς

1η Ημέρα

Φτάνοντας στη Μονεμβασιά κάντε κατ’ αρχήν μια βόλτα στα στενά σοκάκια του Κάστρου για μια πρώτη γνωριμία με αυτό το μοναδικό μεσαιωνικό κόσμημα. Στη συνέχεια δειπνήστε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια και χαρείτε ένα ποτό στα ειδυλλιακά μπαρ εντός των τειχών.

2η Ημέρα

Μην κάνετε απολύτως τίποτα! Ξυπνείστε αργά και χαρείτε με το ταίρι σας την απόλυτη ξεκούραση. Εάν θέλετε να ξεμουδιάσετε ανεβείτε στο Άνω Κάστρο με τη μαγευτική θέα ή κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία. Καθώς βραδιάζει κάντε μια χαλαρή βόλτα μέχρι τον οικισμό της Γέφυρας για φρέσκο ψάρι και γλυκά ημέρας.

3η Ημέρα

Αρχίστε την εξερεύνηση με μια εκδρομή στα βόρεια, σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί η άγρια ακτογραμμή με τις δασομένες βουνοπλαγιές και τα εντυπωσιακά τοπία. Το τέρμα της εκδρομής είναι στο γραφικό Κυπαρίσσι, ενώ θα περάσετε και από το Γέρακα με το μοναδικό στην Ελλάδα φιόρδ του. Καθ’ οδόν, και μόνο εαν διαθέτετε αυτοκινητο 4χ4, μπορείτε να σταματήσετε για μπάνιο στον Δρύμισκο όπου θα συναντήσετε ελάχιστο κόσμο. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής υπάρχουν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος (βλ. διαδρομή «Ζάρακας»).

4η Ημέρα

Η σημερινή εκδρομή θα σας οδηγήσει στο νότο του Δήμου Μονεμβασιάς, μια περιοχή ιδιαίτερα πλούσια σε φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα όπως και σε παραλίες και διαδρομές πεζοπορίας. Αφού θα κάνετε το μπάνιο σας στους αμμόλοφους στην παραλία Πούντα ή απέναντι στην Ελαφόνησο, δεν θα πρέπει να χάσετε το εξαιρετικό Σπήλαιο της Καστανιάς. Ολοκληρώστε την ημέρα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες στη Νεάπολη. (Πολλά επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής προτείνονται στις διαδρομές «Βάτικα 1», «Βάτικα 2» και «Βάτικα 3».)

5η Ημέρα

Προτού αναχωρήσετε από τη Μονεμβασιά, μην παραλείψετε να κάνετε στους εαυτούς σας δώρο μερικά από τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής. Επισκεφτείτε κάποια από τα παραδοσιακά παντοπωλεία του Κάστρου και προμηθευτείτε κρασί, βιολογικό ελαιόλαδο και ελιές, λαχταριστά γλυκά και τόσα άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαίας νοστιμιάς. Ή ακόμα καλύτερα, επισκεφτείτε τους παραγωγούς τους που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την καστροπολιτεία.