Ξεκινώντας από τους Μολάους, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια από τις ιδανικότερες περιοχές για οικογενειακές διακοπές. Σε όλη την ακτογραμμή του Λακωνικού Κόλπου υπάρχουν παραλίες βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες που είναι ασφαλείς για μικρά παιδιά καθώς και πολλές επιλογές σε μικρά οικογενειακά καταλύματα – ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα – που προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Αφετηρία της διαδρομής είναι οι Μολάοι, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής. Από την κεντρική πλατεία των Μολάων ξεκινά το μονοπάτι στο εύκολα προσβάσιμο φαράγγι του Λάρνακα.

Ακολουθώντας το δρόμο προς νότο φτάνει κανείς στις ακτές του Λακωνικού Κόλπου και στην Ελιά, τον κοντινότερο παραλιακό οικισμό και αγαπημένο τόπο παραθερισμού και αναψυχής.

Προτεινόμενη παραλία: Τηγάνια

Η διαδρομή συνεχίζει νότια, περνά μέσα από το κεφαλοχώρι των Παπαδιάνικων και καταλήγει στο θέρετρο της Πλύτρας και το γειτονικό Καραβοστάσι. Στην παραλία της Πλύτρας είναι ευδιάκριτα τα βυθισμένα απομεινάρια μιας αρχαίας πολιτείας, η οποία βρέθηκε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ως αποτέλεσμα των έντονων γεωλογικών ανακατατάξεων της περιοχής.

Προτεινόμενη παραλία: Παχιά Άμμος - Πλύτρα

Κοντά στην έξοδο της Πλύτρας προς τη Νεάπολη βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, ένας λόφος που δεσπόζει σε όλη την περιοχή και προσφέρει συγκλονιστική θέα μέχρι τα Κύθηρα. Ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι οδηγεί σε μερικά λεπτά από το δρόμο στην κορυφή του λόφου με τα απομεινάρια παλιού φρουρίου.

Η κατάληξη της διαδρομής είναι στο γραφικό παραλιακό χωριό του Αρχάγγελου με τη βραβευμένη παραλία, τις ψαροταβέρνες και τα οικογενειακά καταλύματα.

Προτεινόμενες παραλίες: Αρχάγγελος ή Χαραχιά

alt