Αυτή η διαδρομή ερευνά το νοτιότερο άκρο του Δήμου Μονεμβασιάς, την περιοχή μεταξύ Νεάπολης και Καβομαλιά. Ξεχωρίζει για την απόκρυμνη φυσική ομορφιά της και διαθέτει πολλές επιλογές για κολύμβηση και πεζοπορία χάρη στις πολυάριθμες παραλίες και τα μονοπάτια της.

Η πρώτη στάση είναι στον Άγιο Νικόλαο, ανατολικά της Νεάπολης. Σε αυτό το ζωντανό χωριό, από τα μεγαλύτερα της περιοχής, προβάλλει μία μεγάλη εκκλησία που αγναντεύει τα παράλια.

Με μία σύντομη διαδρομή μέσα από τον ελαιώνα Αγίου Νικολάου φτάνουμε στην επόμενη στάση. Ο Προφήτης Ηλίας είναι ένας μικρός οικισμός ψαράδων με ένα γραφικό λιμάνι. Το ομώνυμο εκκλησάκι ατενίζει το πέλαγος και τα Κύθηρα.

Προτεινόμενη παραλία: Ρισμαρί

Μία παράκαμψη οδηγεί στο αναρριχητικό πάρκο Ζόμπολου. Όμως το πιο ενδιαφέρον σημείο βρίσκεται ακόμη πιο νοτιοανατολικά.

Ένας χωματόδρομος οδηγεί στο Απολιθωμένο Δάσος, ένα σπάνιο θέαμα δέντρων που απολιθώθηκαν στο πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Η απολιθωμένη χλωρίδα πήρε τη σημερινή της μορφή όταν δέντρα και άλλα φυτά βυθίστηκαν στη θάλασσα. Μπορείτε να θαυμάσετε τους ριζικούς κόμβους, τους κορμούς δέντρων και τα απολιθωμένα μαλάκια κατά μήκος της ακτής.

Αρκετές παραλίες βρίσκονται δίπλα στο Απολιθωμένο Δάσος, που είναι επίσης σημείο αφετηρίας μίας από της πιο ελκυστικές πεζοπορικές διαδρομές προς τα Μοναστήρια του Καβομαλιά.

Προτεινόμενες παραλίες: Παραλίες Αγίας Μαρίνας

alt