Αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε έκταση, παραλία της περιοχής. Αμμώδης, με διαστήματα μικρού βότσαλου. Την τελευταία 10ετία, η νότια πλευρά της έχει εξελιχθεί σε must νεανικό προορισμό, καθώς είναι οργανωμένη διαθέτοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και γήπεδο beach volley.

Στη νότια πλευρά μέσα στη θάλασσα, πηγάζουν βλυχάδες που δίνουν πιο δροσερή αίσθηση στους λουόμενους. Βορειότερα, τα νερά είναι πιο ζεστά και προτιμούνται κυρίως από οικογένειες.

Έχοντας την αναγνώριση της “Γαλάζιας σημαίας”, πληροί όλες τις προϋποθέσεις, και παρέχει όσα προβλέπονται για τους επισκέπτες. Καμπίνες αλλαγής, τουαλέτα, σωστικά μέσα και ντουζ.

Όσοι αναζητήσουν φαγητό, μπορούν να επισκεφτούν την ταβέρνα με θέα όλη την παραλία, ενώ όσοι παραμείνουν λίγο παραπάνω θα απολαύσουν απρόσκοπτα το ηλιοβασίλεμα του Ταϋγέτου με τα νερά του Λακωνικού να χρωματίζονται ανάλογα.

JGLOBAL_PRINT

την επιλέγουμε για...

Η παραλία παρουσιάζει δύο πρόσωπα. Στα νότια πιο οργανωμένη με ξαπλώστρες, beach bar, αθλήματα και νεανικές παρέες, ενώ στη βόρια πλευρά ελεύθερη παραλία με πιο ζεστά νερά και πιο οικογενειακό χαρακτήρα.

 

με ανέμους...

Είναι ευάλωτη στην Δυτικό άνεμο. Τις μεσημβρινές ώρες κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο της “μπουκαδούρας” (χαρακτηριστικό του Λακωνικού κόλπου) δημιουργώντας συνθήκες μικρού κύματος που δεν επηρεάζει την κολύμβηση.

Όταν φυσά Βοριάς τα νερά παίρνουν χαρακτηριστικά πισίνας με τον κυματισμό να απουσιάζει εντελώς.